Prezentare Servicii Acte necesare Fotografii Contact
 


Situat in imediata vecinatate a autostrazii Bucuresti -Pitesti langa HYPERMARKETUL CARREFOUR MILITARI cimitirul Mihail &Gavril concesioneaza locuri de inmormantare in incinta sa pe o suprafata de cca 36000 mp.
Infiintat in anul 1997 cimitirul Mihail &Gavril este impartit in 17 figuri numerotate de la 1 la 17 ,aceste figuri fiind impartite in randuri iar randurile numerotate in locuri de inmormantare in total aproximativ 7500 .

Delimitarea figurilor este facuta din alei de acces largi, asfaltate si luminate.

Cimitirul Mihail &Gavril dispune de o cladire administrativa ,un grup sanitar destinat publicului larg,retea de iluminat public ,retea telefonica precum si o retea de apa curenta.Pe langa acestea mai dispune si de o capela care se poate pune la dispozitie in vederea efectuarii ritualului inmormantarii. De asemenea Cimitirul Mihail & Gavril mai dispune si de un sistem de supraveghere si monitorizare video.
In cladirea administrative isi desfasoara activitatea SERVICIUL DE RELATII CU PUBLICUL.

Accesul in incinta cimitirului Mihail &Gavril se face pe un drum asfaltat prin doua porti de acces una de acces pietonal iar cealalta de acces auto.Drumul incepe din rondul HYPERMARKETULUI CARREFOUR si merge pana in incinta cimitirului , paralel cu autostrada.
Accesul in cimitir este permis:
  • in perioada 1.10 - 31.03, intre orele 8.00- 17.00;
  • in perioada 1.04 - 31.09, intre orele 7.00- 20.00.
Salubrizarea cimitirului Mihail &Gavril se face de catre o societate specializata in domeniu.
Locurile de inmormantare concesionate de cimitirul Mihail &Gavril se clasifica in 4 categorii respectiv: Categoria Lux, Categoria I-a, Categoria a II-a şi Categoria a III-a In functie de amplasarea in incinta cimitirului.
Locurile de inmormantare vor avea dimensiunile de 230 X 115 cm, cu intervale intre acestea de 25 cm necesare pentru circulatie si ingrijirea locului.
Locurile de inmormantare se vor putea concesiona (inchiria) pe urmatoarele perioade:
  • pentru 10 ani;
  • pentru 15 ani;
  • pentru 25 de ani;
  • pentru 50 de ani;
  • pentru 100 de ani.
Beneficiarii concesiunilor (inchirierilor) pe termen mai mare de 10 ani pot executa in limitele suprafetelor detinute urmatoarele constructii in conditiile legii:
-la suprafata: monumente, constructii si amenajari funerare;
-in subteran: cripte, cu cate unul, doua sau maxim trei locuri suprapuse

Ultima mare sărbătoare a toamnei, înaintea Postului Crăciunului, era celebrată la 8 noiembrie şi era închinată arhanghelilor, adica Sfinţilor Mihail şi Gavril.

În tradiţia creştinească a poporului român bazată pe însăşi dogma religioasă, arhanghelii sunt forme angelice, mediatori ai lui Dumnezeu, întrucât Dumnezeu însuşi este transcendent (Victor Kernbach - "Dictionar de mitologie generală").

Michael (în ebraică Mikael) este înfăţişat ca "blajinul, dar drept voievod al îngerilor păzitori", numele său fiind o expresie a divinitătii, la origine, însemnând în ebraică "Cine este ca Dumnezeu?".

Gabriel, sau Gavril (în ebraică însemnând "Dumnezeu este războinic!") e definit ca "înger al Edenului", asigurând paza lui militară" iar în iconografia populară apare ca mesager al lui Dumnezeu şi ca justiţiar al dreptăţii.

Câteva date despre Cimitirul Sfinţii Mihail şi Gavril:

Anul înfiinţării: 1997
Capacitatea: aproximativ 7500 locuri
Suprafaţa: 36.000 mp.


Fotografii din Cimitirul Sfinţii Mihail şi Gavril: